24. apr. 2017

Ole Birk Olesens fødselsdag

Ole Birk Olesen vil slække på de i forvejen få regler om tilgængelighed: Kørestolsbrugere behøver ikke længere kunne komme ind i nybyggede huse.

De der handikappede kan jo bare bo i nogle andre huse, ikke?

Nu handler tilgængelighed bare ikke kun om, hvor man kan stuve mennesker af vejen. Det handler også om, hvor mennesker kan møde hinanden - på tværs af handikap.

Det har jeg sammen med 6-årige Johanne hjulpet Danske Handicaporganisationer med at lave en lille film om:Tilgængelighed er et stort problem i Danmark. Selv har jeg fx aldrig sovet i min kærestes seng - men det har mine forældre...! For min kærestes lejlighed ligger på 2. sal.

Sådan er det, når det drejer sig om en gammel bygning i Sydhavnen. Men sådan behøver det altså ikke at være, når vi bygger nyt. Så er det helt gratis at tænke sig om og sørge for, at trapper ikke blokerer for fællesskabet!


PS. Ole Birk Olesen har svaret på kritikken i Folketinget ved at påpege, at man bare kan løfte kørestolsbrugere indenfor. Jeg glæder mig til, at han kommer hjælper mig og min 200 kg kørestol ind og besøge de venner og familiemedlemmer, jeg ikke har besøgt i årevis ;)

1 kommentar:

kenneth krabat sagde ...

Mod uvidenhed... osv.

Men det er jo netop et opgivelsens standpunkt. Hændervaskningsområde. Klap for det blinde øje.

Oplysning, oplysning, oplysning.

Send ham manualen på din kørestol og en statistik over, hvor mange i landet der bruger en lignende.