5. maj 2016

Det flyvske handikapbegreb

Handikap giver ingen mening i sig selv. Det giver kun mening i en kontekst. Og det er typisk konteksten, vi kan og skal gøre noget ved for at skabe plads til alle.

Det er ikke et handikap at være ordblind, hvis man er del af en skriftløs stamme i junglen - men det er et handikap på et dansk gymnasium.

Det er ikke et handikap at sidde i kørestol, når man tager elevatoren op til sit kontor på 3. sal - men det er et handikap, når man vil besøge sin kæreste på 2. sal, hvor der kun er trapper.

Og så er der det handikap, der handler om at glemme at tænke sig om, inden man stiller alt for irrelevante spørgsmål til fremmede mennesker ;)


(Den her tegning er egentlig fra 2014, men det gik op for mig, at jeg af uransagelige årsager aldrig har fået lagt den op her på siden. Så here goes!)

1 kommentar:

Vangelis sagde ...

Dear Sarah,

Hoping you are still looking your blog, I wanted to ask few questions in relation to accessibility to private buildings in Denmark.

My name is Vangelis and I am living in Copenhagen with my wife at her andels in the 1st floor. My mother is in a wheelchair (she is 56 years old) and we are struggling to be allowed (by the union) to install either a private elevator or a inside platform so she can come and visit us.

However it is impossible to find any guidance and even when we called the commune, they weren't of any help (probably lack of knowledge). Is it possible to get some advices.

Thank you very much.

Vangelis